betvolem.combetlikegir.comanadolu casinowiibet.comrestbetcdn.comebetebet.combahigogir.comtwitch viewer botsiber güvenlik
Targi w Rzeszowie PDF Drukuj Email
targi tgh w rzeszowie 26 -28 ix.jpg
   Zaproszenia na targi w biurze Euroregionalnego Centrum Informacji Turystycznej w Przeworsku. Ilość zaproszeń ograniczona. Zapraszamy przedstawicieli restauracji, hoteli oraz pozostałe zainteresowane osoby do udziału w targach. 
Wszystko dla Gastronomii i Hotelarstwa
Rzeszów 26 - 28 września


Regionalne Centrum Sportowo - Widowiskowe, ul. Podpromie 10

środa - czwartek w godz. 10.00 - 17.00
piątek w godz. 10.00 - 15.00

Targi kompleksowego wyposażenia obiektów gastronomicznych oraz noclegowych.
Najlepsi producencji z całego kraju, speclanie dla Państwa.

Wstęp i katalog dla zaproszonych gości - bezpłatne !


Dodatkowe atrakcje dla Odwiedzających targi, m.in.:

Wiedza Gastronomiczna

  • "Sztuka nakrywania do stołu" - warsztaty
  • "Wino w gastronomii" - kurs prowadzony przez Wrocławską Szkołę Sommelierów

Konkursy Kulinarne

  • Kulinarna Gala - "Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans" - konkurs o tytuł mistrza regionu!
  • Prezentacja Jedneego Talerza z RM Gastro - "Wariacje na temat deseru"
  • Aranżacja Stołu Okolicznościowego

Dodatkowo na TUR-GASTRO-HOTEL

  • Pokazy Barmańskie w wykonaniu trzykrotnego mistrza Polski i mistrza Chin w kat. flair tending
  • Konkursy kulinarne dla młodzieży ze szkół gastronomiczno-hotelarskich
  • Konkursy dla odwiedzających
  • Mini giełda pracy

"SZTUKA NAKRYWANIA DO STOŁU"

Warsztaty podczas targów TUR-GASTRO-HOTEL
Rzeszów - 27 września 2007
Regionalne Centrum Sportowo - Widowiskowe, ul. Podpromie 10
w godzinach: cz. I 11.30 - 13.00 - profesjonaliści
                   cz. II 13.45 - 15.15 - szkoły
W ramach kilku godzin wykładów i ćwiczeń słuchacze zapoznają się z następującą tematyką:
  • Sposoby przygotowania sali konsumenckiej:
    bielizna gastronomiczna, sztućce, szkło - rodzaje i zastosowanie
  • Organizacja i technika pracy podczas obsługi systemy obsługi.
  • Przyjmowanie i rejestracja zamówień, technika noszenia naczyń i tac czynności z prawej i lewej strony konsumenta.
  • Podawanie potraw i napojów - metody i techniki serwowania
  • Obsługa przyjęć okolicznościowych
Zagadnienia częściowo uzależnione będą od potrzeb grupy słuchaczy, prelekcja dostosowana będzie do pytań uczestników kursu.

Udział w warsztatach "sztuka Nakrywania do Stołu" jest bezpłatny !!!

KONKURSY KULINARNE

W sezonie 2007/2008 zapraszam wszystkich do wykorzystania doświadczeń z konkursu wegetariańskiego firmy "Oerlemans" z zeszłego sezonu i skomponowania do nich dań na polskiej wieprzowinie. Zapraszam wszystkich kucharzy do wspólnej konkursowej zabawy kulinarnej, aby poszerzyć nasze spojrzenie i umiejętności w gotowaniu. Życzę powodzenia, świetnych pomysłów i niezapomnianych smaków. przypominam także że konkurs jest eliminacją do Pucharu Polski 2008.

Zapraszam i Pozdrawiam Serdecznie
Marek Widomski.

W IMIENIU WROCŁAWSKIEJ SZKOŁY SOMMELIERÓW MAMY ZASZCZYT ZAPROSIĆ
NA KURS "WINO W GASTRONOMII"


W ramach kilku godzin  wykładów i ćwiczeń słuchacze zapoznają się z następującą tematyką:
  • Rodzaje win, ich charakterystyka, czynniki wpływające na walory zapachowe i smakowe.
  • Degustacja win - techinka degustacji i sposób opisywania wrażeń wzrokowych, zapachowych i smakowych.
  • Zasady doboru win do potraw. Karta win.
  • Podawanie win, w tym dekantacja.
  • Zasady przechowywania win.
Termin kursu:
28 września (piątek) w godz. 10.00 - 14.00 podczas trzeciego dnia targów. Kurs w promocyjnej cenie tylko na targach Tur-Gastro-Hotel za jedyne 60 zł od osoby.
Liczba miejsc ograniczona, o uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszeń.
Dla grup zorganizowanych istnieje możliwość ustalenia indywidualnego terminu.

Zgłoszenia pod nr. tel. (0-32) 376 08 64
Wszelkie informacje oraz szczególy dotyczace udziału w konkursach pod nr telefonu (0-32) 376 08 64 i na www.tgh.pl

PROGRAM TARGÓW TUR-GASTRO-HOTEL Rzeszów 2007
Środa - czwartek: 10.00 - 17.00
Piątek: 10.00 - 15.00

Środa 26 września 2007 - "Pokaż swoje mistrzostwo"

Dzień konkursów dla profesjonalistów - KONKURSY, POKAZY, DEGUSTACJE dla restaurantów i hotelarzy

10.00 - uroczyste otwarcie targów
10.15 - konkurs "na żywo" - Kulinarna gala TUR-GASTRO-HOTEL "Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans" - Kulinarne Centrum Targowe
11.00 - konferencja prasowa
11.00 - konkurs - Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro "Wariacje na temat deseru" - Kulinarne Centrum Targowe
13.45 - ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom Kulinarnej Gali TUR-GASTRO-HOTEL "Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans"
17.00 - zakończenie targów

Czwartek 27 września 2007 "Zobacz co dla Ciebie mamy"


Dzień kontaktów biznesowych - SZKOLENIA, PREZENTACJE, PRELEKCJE

10.00 - rozpoczęcie targów
11.30 - 13.00 - "Sztuka nakrywania do stołu" - warsztaty dla profesjonalistów
13.00 - pokaz barmański w wykonaniu trzykrotnego Mistrza Polski i Mistrza Chin w kategorii flair tending
13.15 - 13.45 RAPS - Global Flavour Competence. Jak sprawiać aby Twoja kuchnia była trendy?
13.45 - 15.15 - "Sztuka Nakrywania do stołu" - warsztaty dla szkół
15.15 - pokaz barmański w wykonaniu trzykrotnego Mistrza Polski i Mistrza Chin w kategorii flair tending
17.00 - zakończenie targów

Piątek 28 września 2007 "Młodzież - nasi następcy"

Dzień konkursów dla szkół gastronomiczno - hotelarskich

10.00 - rozpoczęcie targów
10.00 - 14.00 - WINO W GASTRONOMII - kurs Wrocławskiej Szkoły Sommelierów
10.00 - konkurs "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"
10.15 - konkurs "na żywo" - Kulinarna Gala TUR-GASTRO-HOTEL "Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans" w kat. Juniorzy - Kulinarne Centrum Targowe
11.00 - konkurs - Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro "Wariacje na temat deseru" w kat. Juniorzy - Kulinarne Centrum Targowe
12.30 - ogłoszenie wyników konkursu "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"
13.00 - losowanie nagród w konkursie dla odwiedzajacych targi - sponsorzy konkursu firmy: GASTROMER, GÄSTE, KOMAT, Hotel PAŁAC KRAŚKÓW, Hotel ORBIS
13.30 - ogłoszenie wyników konkursu Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro "Wariacje na temat deseru" w kat. juniorzy
14.00 - ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom Kulinarnej Gali TUR-GASTRO-HOTEL "Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrozonych Oerlemans" w kat. juniorzy
15.00 - zakończenie targów


Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów

NAJNOWSZE INFORMACJE ZNAJDZIESZ NA: www.tgh.pl - najbliższe targi - lista wystawców, pokazy, szkolenia, konkursy, program.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONKURSACH !!


INEXPO P.A.T
tel. 032/ 376 08 60
fax 032/ 376 08 65
 

Wieża widokowa ratusza

REGULAMIN


ZESPÓŁ PAŁACOWO-PARKOWY
PRZEWORSKA
KOLEJ WĄSKOTOROWA


P A S T E W N I K















Polsko-Ukraińskie Centrum Informacji i Promocji Turystyki Karpat








IZBA CELNA W PRZEMYŚLU