Poznaj kuchnię regionu |
Spotkania pt. "Lasowiacka kapusta ziemniaczana na 12 sposobów" to propozycja na spróbowanie tego wyjątkowego, zupełnie nieznanego w innych regionach kraju dania, które w 2007 r. zostało wpisane przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na listę produktów tradycyjnych. Warsztaty poprowadzi znawczyni kuchni - pani Janina Olszowy. To wyjątkowa okazja dla smakoszy polskiej kuchni. Zajęcia będą odbywać się w skansenie od listopada 2012 r. do kwietnia 2013 r. w każdą ostatnią sobotę miesiąca o godz. 12.00. Obowiązują zapisy: tel. 17 2271296 lub
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wstęp jest bezpłatny. Kolejnym etapem projektu będzie wydanie publikacji z przepisami na 12 rodzajów kapusty ziemniaczanej. Jej promocja odbędzie się w sierpniu. Projekt został dofinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej. Wsparcie wyniesie 19 989,45 zł. Program spotkań:
Lista tradycyjnych - kliknij
|