Taurus zaprasza do Rzeszowa Drukuj

  W niedzielę, 21 października br. od godz. 14.00, organizowany jest Dzień Otwartych Drzwi w restauracji motelu należącym do Przedsiębiorstwa Przemysłu Mięsnego "Taurus", przy ul. Podkarpackiej 190 w Rzeszowie.

 

 

    W restauracji odbywać się będą degustacje pierogów, dań barowych i wędlin produkowanych przez PPM Taurus (większość z nich wpisana jest na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi). Serwowane będą przepyszne ciasta i wypieki z rzeszowskiej cukierni "Iza" (jej wyroby także znajdują się na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi) oraz ekologiczne soki wytwarzane przez Antoniego Tudryna z Jelnej. Smakosze kuchni staropolskiej znajdą także wyroby z dziczyzny, nie zabraknie również przysmaków z włościańskiego stołu. Impreza odbywać się będzie przy dźwiękach Jazz Acoustic Trio Erwina Żebro, jednego z najlepszych trębaczy w Polsce. 



   Ponad 2500 pierogów i 100 kg golonki zjedli wczoraj goście w Barze Taurus przy ul. Podkarpackiej 190 w Rzeszowie. Setki osób odwiedziło restaurację w ramach imprezy Dzień Otwartych Drzwi.

   21 października br. od godz. 14.00 parking przed restauracją zastawiony był gęsto autami. Bar należy do Przedsiębiorstwa Przemysłu Mięsnego "Taurus" stąd też i najchętniej konsumowane były różne rodzaje pierogów oraz podkarpacka golonka - wszystkie potrawy znajdują się na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W czasie bezpłatnych degustacji największą popularnością cieszyły się pierogi z kapustą oraz wyroby wędliniarskie. Serwowano także kilka gatunków chleba i ciasta - wypieki z rzeszowskiej cukierni "Iza", jak i ekologiczne soki produkowane w gospodarstwie Antoniego Tudryna z Jelnej.
   Tak liczna grupa studentów biorących udział w imprezie spowodowała, że podjęliśmy decyzję o wprowadzeniu stałej zniżki 10% dla studentów, która obowiązuje do końca roku - powiedział Fryderyk Kapinos, dyrektor ds. marketingu PPM "Taurus" z Pilzna. Od początku listopada wprowadzamy także comiesięczne promocje na wybrane danie, rabat w wysokości 30%. W listopadzie będą to wszystkie rodzaje pierogów, a w grudniu - golonka.
   Do godz. 21.00 imprezie towarzyszył występ zespołu Jazz Acoustic Trio Erwina Żebro, jednego z najlepszych trębaczy w Polsce.